Denne madquiz er på dansk, og indeholder 20 spørgsmål og svar om mad. Hvis du er knivskarp i et køkken, så kan det være du er god nok til at få alle rigtige. Der er spørgsmål om kogetider, kødtyper og internationale retter. Hvor mange rigtige kan du få?
Når du er færdig med quizzen, kan du læse et uddybet svar til alle spørgsmålene herunder. Du kan også se hvordan andre klarede sig, og sammenligne dine svar med gennemsnittet. Klik på et spørgsmål for at folde det ud.
Holland er kendt for at producere gouda ost. Mere specifikt den sydlige del af Holland. Osten er typisk produceret af mælk og er kendt for at være lidt hård og karamel-agtig.
Surf 'n Turf er en ret hvor der er skaldyr og rødt kød i. Det røde kød er typisk oksekød som fx oksemørbrad eller bøffer.
Den verdenskendte ret fra Japan, som består af rå fisk og ris er Sushi. Japan er kendte for sin utroligt gode sushi, og sushi er den dag i dag noget som bliver spist mange steder verden over.
Coq au vin er en fransk ret som består hønsekød og lidt rodfrugter. Bl.a. løg, perleløg og gulerodder. Derudover bruger man også rødvin. Hvis man vil, kan man i stedet for rødvin bruge hvidvin. Så kaldes retten for coq au blanc.
Den mest populære ristype i thaimad er jasminris.
Typisk vil man lave en pesto sauce med pinjekerner. Det er de små, aflange, lyse frø fra pinjetræerne.
Det siges at fish and chips stammer fra England. I England er det en meget almindelig ret at få på barer og lign. Fish and chips består af pommes frites og fisk.
Souvlaki er græsk, og betyder ca. 'lille spyd'. Når man bestiller souvlaki i Grækenland, får man typisk grillet kød på spyd. Der er oftest tale om svine- eller lammekød.
Til Spaghetti Carbonara skal man faktisk ikke bruge så mange ingredienser. Bacon, løg, fløde, æg og lidt parmesan. Og nå ja, så skal du jo også bruge spaghetti, men det siger jo næsten sig selv 😋 Bon appétit
Kilde: https://www.valdemarsro.dk/carbonara_opskrift/En flæskesteg eller svinekam skal gerne have en kernetemperatur på 62 grader.
En flanksteak skal gerne skæres i tynde skiver. Det er vigtigt at du skærer på tværs af kødfibrene og lidt på skrå, så du får tynde skiver.
Kartofler skal ca. koge i 15-20 minutter. Det afhænger af størrelsen på kartoflerne. Et godt trick er at prikke i en af kartoflerne med en gaffel, så kan man mærke om de er hårde indeni.
Til brunede kartofler bruger man typisk smør og sukker. Kartoflerne skal vaskes, skrælles og kodes. Herefter steget man dem på panden i sukker og smør, så kartoflerne bliver karamelliseret.
I 2014 blev der stemt om hvilken ret, der skulle være Danmarks nationalret. Vinderen blev stegt flæsk med persillesovs som fik over 27.000 stemmer. Den næste på listen var smørrebrød med lidt over 17.000 stemmer
Kilde: https://jyllands-posten.dk/livsstil/madvin/ECE7221414/Stegt-fl%C3%A6sk-er-k%C3%A5ret-som-nationalret/Risalamande er faktisk en dansk dessert. Navnet er dog fransk og betyder ris med mandel, men retten er nærmest ikke kendt i Frankrig.
Kirsebærsovsen er det klassiske tilbehør til den danske dessert risalamande. Den består primært af kirsebærsaft, rørsukker og vaniljestang.
Kebab er et persisk ord som betyder grillet kød. I dag kender næsten alle kebab som en type kød man kan få på pizza eller i en durumrulle.
På en Hawaii Pizza er typisk tomatsovs, ost, skinke og ananas. Altså er det ananassen som er kendetegnet på en Hawaii pizza.
Wagyu kød kommer fra 4 forskellige racer af kødkvæg. Der er altså tale om køer.
Agurker er faktisk en frugt. Det skuldes at de har frø i sig, og er derfor ikke en grøntsag.
Kilde: https://frugtkurven.dk/frugt-nyt/frugt-eller-groentEr du klar på endnu en udfordring? Her er nogle flere quizzer, som minder om den, du lige har taget.
Denne quiz er lavet til dig der gerne vil udfordre din kulinariske viden. Quizzen er på dansk, så det hele er til at læse og forstå. Vi har forsøgt at blande spørgsmålene godt og grundigt, så der er lidt for enhver smag (haha). Der er spørgsmål om mad fra alle mulige dele af verden, så det kræver virkelig, at du er sat godt ind i madverden for at kunne få alle rigtige.
Hvis du formår at få alle rigtige i denne madquiz, så er det utrolig godt gået. Vi har nemlig spørgsmål som bl.a. omhandler franske retter, japanske retter, kødkvæg, wagyu og meget mere. SÅ hvis du er klar på en udfordring, så synes vi at du bare skal gå i gang. Held og lykke med det!